Först när regnet kom, längtar jag hem



Ibland kommer det som en våg av samlade tankar som lagts på hög, för tråkiga för att tänka. Då vill man bara gömma sig, vara tyst och låtsas att man inte finns. För det är kallt, mörkt och hårt och jag vill inte släppa in någon här. Ni ser mig som jag gör, inte vad jag är och det jag gör är bara fel.

Jag kan inte springa fort, jag kan inte lyfta tunga saker, jag kan inte lösa svåra tal, jag kan inte bygga saker. Jag har inte superbra minne.

Jag försöker, men det räcker inte. Det måste finnas ett resultat. Något att visa upp. Ett lapp med ett högt betyg, ett övertygande tal, en stor muskel. Sånt har inte jag, men jag försöker. Det är väl värt någonting?

Jag vill bara åka hem, men inte ens det klarar jag av. Jag orkar inte lämna för att komma tillbaka och slås emot kraven. Bit ihop och håll ut.

Nej det är lugnt. Jag mår inte dåligt. Jag är bara ledsen och det får man vara ibland.
Men det här är Sverige och vi gråter när ingen ser.


Jag har trots allt haft tur som få, för att vi känner samma sak. Vi känner alltid samma sak.



Mrs Muscle



Idag fixade vi sista mätningarna med fiskvattnet. Kan bli fler om vi inte känner oss nöjda när vi börjat sammanställa alla data. Sov typ 40 min efter skolan, eftersom jag hade ont i huvudet och kände mig rätt seg. Sen blev det lite löpning, väldigt lite. Har varit ute och gått en långpromenad med Nilkas med och hjälpt honom hitta campbell's soppor på HK :)

Har tittat på halv åtta hos mig och duckit varm specialchoklad :) Är så sjukt seg i mina muskler så orkade inte ta ner kakaon ur skåpet, tur man har en lång och ståtlig sambo som är snäll och hjälper en, utan att hånas det minsta för att man har små muskler som har träningsvärk.

Har skickat in min final M1 med. Är inte riktigt nöjd kan man säga, men har inte riktigt haft tid eller lust att ta tag i den. Ska fixa lite till våran final M4 med. Kanske skulle ta och titta på någon film, för imorgon tar vi sovmorgon :D

Puss!



Forskaren


Idag har vi lekt med fiskarna som vanligt. Jag råkade tappa en så den höll på att försvinna ner under en slags grej som värmer upp vattnet i vattenbadet. Vi har sett blodprovstagning på guldfiskar som verkade sjukt krångligt. Jag blev dessutom uppringd av någon från Corren som frågade om det var jag som va forskare. Men jag ville inte riktigt kalla mig för forskare, fast att vi håller på med vårat sjukt avancerade fiskprojekt ;)

Efter fiskvattensmätningen blev det lite bodycombat och nu sitter jag och myser i min kattpyjamas.
Min klocka har tydligen kommit också, fast avin satt fast i brevlådan så jag hittade inte den förrän för en liten stund sen.

Imorgon blir det fisk igen!

Puss!


Söndag, ack denna söndag


Likadant och jag är likadan. Vaknar i min säng och allt smakar som igår. Ruset har bytts ut mot huvudvärk och jag orkar inte röra mig en millimeter. Jag har så mycket att göra, så mycket om väntar på att bli gjort. Så mycket så jag inte vet var jag ska börja. Så mycket man borde göra för att kunna vara nöjd med sig själv. Men denna dan är likadan och jag orkar inte göra någonting.

och jämte mig finns han. Han som ler fast att jag är såhär. Sliten och förstörd för kvällens skull. Men allt känns lite bättre när han är där. För jag vet att jag har allt jag behöver då.

Sakta lyfter tyngden från huvudet och varje steg blir lite lättare och man inser att det är en del i hela processen. Efter en lyckad kväll följer dagen som denna. Den obligatoriska dagen som egentligen inte borde kännas så kass. För det var värt det. Och dagen som denna får man vara precis som man är.

Sen upptäcker man att alla andra är som jag. Vi som delade kvällen med varandra finns kvar och denna dagen är likadan varje gång och det är så det ska vara, jag är helt säker.

Jag orkar nog göra någonting, för denna dagen är inte lika kass längre. För ni finns där och är precis likadana som jag.

och jag vet att det kommer hända igen, jag är helt säker! <3



Ack denna söndag.



Softa


Jag vill vara ledig och ta det lugnt idag, Mår inte hundra efter gårdagens kräftskiva. Har haft en sjukt stressig vecka, så skulle egentligen bara vilja ligga i soffan och titta på oviktiga program på tv.
Men icke! har en uppgift i djurhållningen som ska vara klar imorgon. Har även M1, M3 och M4 att komplettera, vilket nog får bli nästa vecka trots allt. Sen är det patetfest om nåra timmar. Sjukt kul ändå, fast fan va jag är trött. Gick in lite för hårt igår. Jaja, får bli duschen snart.

Puss!


Skogen om natten


Har precis varit ute och sprungit och det va lite kusligt eftersom det började bli mörkt när vi gav oss ut.

Okej, nu överdrev jag, det va inte alls kusligt, för det va jättemånga som sprang och gick och massa barn spelade fotboll och jag svettades och flåsade.
Men det var iaf lite jobbigt, för man kunde inte se alla stenar och rötter som kom i vägen. Testade klockan lite och den verkar ju bra, fast jag förstår mig inte riktigt på den än. Jag tyckte att jag sprang som en gasell, men enligt tiden var det mer som en flodhäst eller ett annat inte riktigt snabblöpande djur.
wellwell. Nu ska jag duscha och äta lite fil och flingor, för det blev jag sugen på. Sen blir det nog halv åtta hos mig på datorn :) Ska ställa in lite grejer på min coola klocka med ;D

Puss!


Ruttet!


Jag är arg ledsen och besviken utan kommatecken, för det vill jag inte ha. Det går segt för oss, men vi är nog snart klara och då ska jag springa bort all min frustration och leka pro med min coola pulsklocka. Imorgon är det synopsis och det blir kul, eller inte. Sen är det iaf kräftis och det blir skoj.

Man får vara arg ibland om man vill och om ingen ser det och om man spelar böna. Bara man inte går runt och är sjukt spänd hela tiden.
Kiss och bajs och rumpa och såna saker.

Nej, nu är jag glad igen bestämmer jag. Man kan inte älta en massa, för det är tråkigt och onödigt.

Jag är inte perfekt och det är fan inte du heller!


"Du vet ingenting om mig, jag vet ingenting om dig"


M4


Stressig dag har det varit. Gick upp tidigt för att läsa lite inför släppet av topics. Va riktigt nervös, men fick ett nice ämne som jag fick ganska bra koll på. Lugnade mig lite. Presentatioen gick faktiskt ganska bra, jag är iaf nöjd. Känns sjukt gött att den är gjord nu iaf. Nu blir det två veckors projekt. Imorgon ska vi skriva lösning till veckans M4-problem. Va och handlade med Elina och Sara och fick köpt mer än jag kunde bära, så Gustav fick möta mig hos Elina.

På fredag är det kräftskiva och det blir nice :) Nu ska jag vila, för min huvudvärk hänger fortfarande kvar.

Hoppas jag får min pulsklocka imorgon, i så fall ska jag ut och leka med den i spåret :D


Puss!



Sjukt intensivt


Åkte till skolan strax efter 8 imorse för att plugga. Pluggade effektivt till 15, då jag hade klassföreståndartid. Var klar runt 16 och då drog jag hem. Sprang 4,1km med Gustav. Nu har jag precis duschat. Har dessutom så ont i magen så jag inte vet var jag sa ta vägen. Ska fortsätta läsa ett tag till och äta lite mat. Är ganska nervös inför morgondagens presentation, efter grillningen senaste gången. Men men, har försökt läsa allt som går..Tror jag.
och apropå det, hur svårt kan det vara att höra av sig?

Nu ska jag vila en sekund innan jag fortsätter läsa.

Pusshaj!


Fina fisken



Denna veckan har hittills bestått av många timmar med studerande av fiskars syrekonsumtion. Idag blev vi iaf klara och hoppas att vi inte behöver göra några fler mätningar, så att våra små guppies kan få ta igen sig. Jag röstade dessutom idag och det va väl bra. Har kikat lite på djurhållningen och letat upp ännu en kurs jag vill läsa, som heter biologisk analys. Snart ska jag och Gustav gå ut och gå en promenad, för att hålla benen igång. Vi sprang en runda igår och det gick riktigt långsamt. Jag blev besviken för att det inte gick fortare. Har skickat iväg mina skor som jag har fått sålt med och snart kommer väl klockan som jag har köpt :)

Nu ska jag chilla lite sen blir det gång.
Sen får jag sova ensam för tredje natten i rad, vilket inte är så kul.

Pusshaj!



Ledig


Känns helt sjukt att vara ledig. Varit riktigt mycket att göra i skolan sen vi började. Så det är riktigt gött att ta det lite lugnt. Vi gjorde klart våran summary idag, så imorgon är jag helt ledig också. Och det är ju passande eftersom On the Rocks är just imorgon.

Jag är dock väldigt dålig på att vara ledig. Efter en halvtimme är jag uttråkad och rastlös. Så idag har jag spelat sims hos Linus, städat lägenheten, besprutat Linus med fästingmedel, diskat, kollat facebook 311 gånger och filosoferat lite.

Imorse hade Linus lyckats kissa två gånger utan att pricka lådan, då blev jag riktigt arg. Fast det är sjukt svårt att bli arg på en liten katt som inte förstår någonting. Vi har börjat med lite olika metoder nu. För det första ska vi försöka få henne att vara ute lite mer, sen har vi spärrat vägen till hennes "favoritkissarställe" och besprutat det med citrusluktande rengöringsmedel. Ska dessutom försöka komma ihåg att stänga dörrarna in till sovrummen när vi inte är hemma, eftersom jag läst att katter kan bli oroliga om de har för stor yta de måste patrullera på.

Jaja, nu ska jag göra något annat. Kanske sätta ihop en koreografi eller något.

Pusspuss!




Monologen som skrevs för din inre röst



Har gjort powerpoint idag, inför morgondagens presentation. Vi va klara ganska tidigt, så jag har passat på att tvätta och städa. Nu har jag precis ätit paj och innan de va jag på bodyjam. Riktigt klurig koreografi faktiskt.

Jaja, har inget mer att säga.




Jag kunde aldrig stanna upp
Nej aldrig någonsin stod jag still
Jag slängde bort så mycket tid
När jag var ny och generös
Det är väl värt någonting

- Passagerare


Puh!



Helt slut. Sov dåligt eftersom Linus terroriserade oss lite under natten genom att vilja gå ut och hoppa på handtagen på dörrarna. Skola 8-10, sedan plugg fram till 15. 15-17 klassföreståndartid. Vi hann inte ens gå igenom alla punkter, tur att jag inte bokat afropowern. Hem, på med träningskläderna. 5km och 30min i spåret. Duscha, äta och nu är jag riktigt mätt och sjukt trött. Har en aning ont i huvudet med. Kikar på halv 8 hos migm fast är inte så insatt. Ska nog lägga mig i den andra soffan och vila lite. Sen är det ju ullared med, fast jag vet inte om jag orkar se det. Är väl kanske inte prioritet på det heller. Sinnes! klockan är inte ens 8 och jag är sugen på att sova.


Pusshaj!


Guacci


Idag har det varit fint väder faktiskt. Fast lite molningt, fast ändå varmt. Jag gick upp tidigt och gjorde klart min djurhållningsuppgift..nästan. Har läst lite fysilogi med. Gustav fick en ypperlig idé tidigare, som bestod av en promenad ner till stan. Där fick han införskaffat en finfin skjorta och jag fick spenderat lite mer av mina "överflödiga" pengar. Sedan gick vi hem igen och mina ben blev stela som dom bara kan bli efter att man gått ca 9km. Vi hade dessutom en lång och intressant diskussion om outfits (tyckte iaf jag). Imorgon är det ny vecka med fysiologi. Lite nervös inför presentationen redan, känns ju bra. Ska försöka läsa in mig på rätt område denna gången iaf.

Innan åt vi taccos utan kött och det va gott, för vi hade fett god guaccamole och Gustav hade gjort egen salsa-sås. Jag fick en liten släng av feber innan tror jag, men det har gått över nu. Skulle nog behöva gå och lägga mig snart. Fast jag är väldigt otrött just nu.

Igår va det nollesittning. Det var gemytligt och vi lyckades genomföra ett uppskattat gyckel dessutom. Maten var dock ingen höjdare, eftersom den var kall och bestod av halvfabrikats falafel och cornfilé. Igår sprang vi 7,5km btw. Tog mig 46 min och Gustav 41 min (men det beror ju såklart på att han har långa ben och mycket mer röda muskelfibrer).

Nu ska jag borsta tänderna.

Pusshaj!

Skor



Här är mina nyförvärv :)



 

 

 

 

 

 

 


Chipskatten är tillbaka!


Nu är det äntligen helg! Känns finfint. Har dock en djurhållningsuppgift att göra, men det skjuter jag upp till imorgon. Idag åkte mamma hem till Falkenberg. Kändes lite jobbigt :( Det har varit ett mysigt besök. Jag och Gustav fick god mat och bullar och vi har spelat en del böna :) Jag och Gustav och mamma va dessutom i tornby och storhandlade.  Igår va jag och mamma nere i stan på min paus i skrivandet. Fick ett par boots av mamma!!!! Finfina boots! Ska lägga upp bild senare. Jag köpte dessutom jeans, skjorta och lite tröjor. Jag fick även två fina ljushållare och en orkidé :) Idag fick jag mina skor på posten, de va mycket finare i verkligheten. Kommer bild på dessa med ;) Imorgon är det nollesittning. Ska försöka bestämma mig för vad jag ska ha på mig. Linus har lekt bråkstake idag och dessutom passat på att tigga till sig chips (som just nu befinner sig nästan under tvn).

Nu ska jag fortsätta titta på tv med Gustav och njuta av ledigheten och mitt blåbärste. Sen blir de nog ett par avsnitt av solsidan :) Btw ligger linus och har kurat ihop sig som en liten klump på ryggstödet av soffan (hon ser ut lite som en hamster).

Pusshaj!




Deg


Nu är jag trööööööött!
Har varit hektiska senaste 36 timmarna. Började igår med 8 timmars plugg i skolan, sedan direkt vidare till HG för att plocka lite disk och hänga lite kläder. Somnade runt halv 4 och gick sedan upp kl 9 imorse för att förbereda muntlig presentation. Gårdagens plugg visade sig inte vara till så stor hjälp, då mitt ämne var taget ur ett kapiel jag knappt tittat på. Sen verkade jag ju ha missuppfattat vad det egentligen va jag skulle prata om, så det blev ju total grillning där, fint. Känner mig lite putt och är inte riktigt sugen på att skriva inlämningsuppgift på detta nu. Har ägnat mig lite åt djurhållning och börjat väldigt smått på den andra uppgiften.

Mamma har kommit på besök idag. Hon var redan här när jag kom hem från skolan, så vi har varit och handlar mat och ätit räkor. Hon hade även med sig Linus, som nu har undersökt lägenheten och kommit fram till att hon helst vill gå ut. Leka med en hårsnodd eller ligga uppe på tvn går också bra :)

Imorgon ska jag ta tag i inlämningsuppgiften igen, sen blir det nog en sväng på stan med mamma :D

Nu vill jag iaf gå och lägga mig, för min hjärna är som en mosig degklump just nu.

Pusshaj!



RSS 2.0