Fantastiska tjejer!


Idag har jag och Kim varit hos elefanterna på kolmården. Dom är så fantastiska och skötarna är nästan ännu mer fantastiska! Vi fick hjälpa till lite med maten och tittade på när de fick fotvård. Dessutom fick vi rida på Bua! Helt sinnes! De va hur kul som helst. Lite läskigt när hon reste sig och la sig, för då höll man nästan på att glida av. Vi fick dessutom höra ett äktra elefant-trumpetande, ett sånt som man bara tror finns i tecknade filmer :)
Dom är så sjukt duktiga och roliga (och lite busiga). När de blev duschade turades de om att lyfta upp slangen och ha den i munnen en liten stund. De kunde dessutom plocka undan grejerna som användes till fotvården och stänga dörren efter sig. Vi blev sjukt imponerade. Skötarna är så snälla och duktiga också, bryr sig verkligen om djuren och kan så himla mycket. Längtar tills vi ska dit nästa vecka :)
Vi såg även två små nyfikna järvar, zebror, gnuer, snöleoparder och såklart surikater och noshörningar (som bor i samma byggnad som elefanterna).








Nu blir det snart Kristian Anttila på John Doe!

Pusshaj


Abstinens



Igår va vi ute på ängstugan och red igen. Vi höll oss til barock denna gången. Alain gav oss många hästar att välja mellan, så det va lite svårt att bestämma sig, men det blev Porthos till slut ändå :) Det gick okej. Han är hur mysig som helst, men bråkar lite med mig ibland. Fast han är ändå min lilla myskille :) Nu dröjer det två veckor innan vi ska dit och rida igen och jag har redan abstinens!
När jag kom hem hade Gustav fixat ett bad, det va nice :)
Jag är fett sugen på att shoppa och jag har svårt att behärska mig. Har en hel hög med helt nya kläder som jag ännu inte använt, men jag kan inte få nog!
Ska fixa klart projektplanen idag och på torsdag ska vi till kolmården igen för att lära oss programmet och kika lite mer på djuren :)














































Jag och Porthos

















Häst och fest


Nu har jag i princip skrivit klart min projektplan. Ska låta den vila en stund och titta på den lite senare och imorgon.

Helgen va intensiv kan man säga. Började med att jobba i torsdags kväll. Det va väldigt lugnt och vi blev klara ganska tidigt. I fredags morse åkte vi till kolmården för att hälsa på de små djuren som vi ska studera i två veckor. Elefantskötarna verkade fantastiska och elefanterna va gulliga. Vi skymtade dessutom noshörning och surikat, eftersom de hålls i samma byggnad. När vi haft möte fick vi själva ta oss tillbaka till bilen. Gick en liten runda genom parken och tittade bland annat på tigrarna som nyss fått mat.
Därefter åkte jag hem och vilade en stund, sen blev det jobb igen, på St. Patricks day på Hg. Vi fick väldigt fina gröna tröjor och gröna hattar. Det va ganska rörigt och ingen visste egentligen vad vi skulle göra, men det löste sig ganska bra. Stannade en liten stund på eftersits.
Lördagen började tidigt med utflykt till ängstugan. Där fick vi prova på garocha, western och vi fick rida med en slags lans och försöka fånga en ring. Efter det fick vi prova att hoppa. Då fick jag rida Soüleu som va en pigg liten hingst :) I övrigt var det Porthos som gällde och skuttade dessutom runt på Aramis en stund när vi provade western. Några av oss provade monte (trav fast man sitter på hästen). Gick fett snabbt och såg lite läskigt ut. Vi fick fika och hade det allmänt bra. Efteråt stannad jag, Sara och Åsa kvar och hjälte Alain att släppa ut valackerna. Vi råkade dessutom ut för en liten rymling när vi skulle ta in två hästar. Som tur va sprang han raka vägen till valackhagen och stannade där.
Efter det åkte jag hem och kastade mig in i duschen. Svirade om till bad taste utstyrsel sen blev det sittning på Hg. Sittningen gick fett snabbt och hela kvällen gick fett snabbt. Kanske för att den blev en timme kortare när man ställde om klockan. Deltog lite i eftersitsen och efter stängning hängde vi en stund på P-plan där jag och Daniel försökte övertala folk att spela julsånger på gitarr.
Igår vaknade jag och mådde bra, fast sen började jag må dåligt. Va inte riktigt sugen på det vin som vi hade planerat att dricka till maten.
Jag och Gustav tittade på en och en halv film. Först The King's speech, som jag inte tyckte va så bra, sedan tredje Narnia-filmen som jag somnade till.



 

 

Garocha

 





Elephas maximus


Börjar bli trött i huvudet av att stirra in i datorskärmen. Går igenom artiklarna en gång till och försöker plocka ut viktiga saker. På fredag ska vi ha möte med djurskötarna så vi får lite klarthet i hur studien ska se ut och hur elefanterna har det. Nu fick jag ont i huvudet. Så nu ska jag vila.
Ska försöka tvinga Linus att mysa med mig, men det brukar inte gå så bra :P


Solen!


Idag har jag rensat lite bland alla mina kläder. Har kommit på att jag måste göra det för att kunna fylla på med nya. Det har varit riktigt fint väder och varmt dessutom. Så jag spenderade en stund med en bok på uteplatsen. Sen gick jag och Linus och letade efter hans cykel på colonia. Vi fann den till sist som tur va. Efter det gick vi och gjorde en grundlig analys av hemköps glass-sorter. Det var givande, eftersom vi gjorde ett finfint val och tog vit chokladglass med röda frukter och till det lite lingondricka. Sedan var det bara att slå sig ner i solen igen :) Linus fixade sig en hårförlängning och inspekterade myrorna också. Nu ska jag spela en eller två låtar på guitar hero :)



Disney


Jag älskar att dom alltid ska klämma i massa sånger i varje avsnitt av alla disneyserier. Nyss fick jag höra en sång som handlade om att alla är unika och att man kan leva tillsammans i harmoni. I den lilla sjöjungfrun kan man ju även finna pärlan, havet är djupt :) Strax ska jag och Gustav ge oss på guitar hero igen. Vi har spelat i tre dagar utan att ta oss förbi sweet emotion. Det slutar bara med att båda blir riktigt arga och svär och slår på gitarren, sen går man och gör något annat. Hoppas att Gustavs fingrar inte fastnar idag, som han påstod att de gjorde igår.

Bli glad!


Varför känns det så svårt fast att det är så lätt?



Gräddfil


Gustav och Lina sitter och pluggar någo slags kemi. Proteinkemi skulle jag gissa på. Verkar spännande, not! Eller lite kanske, om man hade fattat något. Jag står för odiciplinen här. Jag stör dom med mina orelevanta frågor som t. ex. När är det mest folk på hemköp? Hur gjorde Per Moberg den där avokadon som såg fantastisk ut? Vet ni hut mycket släkt man är med sina kusiners barn?
Well well. Vi åt pizza för en stund sen och jag blev sjukt mätt som vanligt. Va tvungen att dega lite i soffan innan jag orkade flytta mig till datorn. Har varit allmänt seg idag, vilket inte är perfekt när man har tenta imorgon, men men. Fick sprinta iväg till hk innan för att köpa gräddfil till pizzan, för det måste man ju ha.
Klippte både Calle och Gustav igår. Tror att dom blev nöjda båda två, kanske.
Jag och Gustav pausade lite i hans pluggande innan (jag pausar istället från att pausa, med att plugga lite emellanåt) och tittade på Johan Glans, "det började med en vanlig cigg, sedan blev det tyngre grejer. Tjack, smack, horse, piff och puff, hey baberiba. Sen hamnar man på plattan. - Vadå plattan? Får man ge ut en skiva" :D Jag gillart!
Nu ska jag plugga en gnutta, sen blir det nog lite Goof Troop.



Trotsåldern


Kom hem till Linkan igår. Fett dryg bussresa. Kändes typ som att jag fortfarande åkte buss resten av dagen efter att jag kommit fram. Blev ridning ute på ängstugan på kvällen. Fick Portos som är som en gosig liten nalle. Va fett nöjd med ridningen dessutom. Vi hör ihop jag och han ;)
Idag har det blivit plugg, lite greveholm och bodycombat med kim.
Linus verkar vara i trotsåldern. Hon studsar runt som en liten gummiboll. Upp på ryggstöd, över till bokhyllan, upp på tvn, springer över tangentbordet, upp i Gustavs ansikte, biter lite på Gustav, klöser lite på soffan, biter på sin egen tass. Hon är dessutom ganska mammig. Igår blev hon orolig när jag försvann in i badrummet för att duscha efter ridningen. Hon stod utanför och skrek och krafsade på dörren, trots att Gustav satt i vardagsrummet. Inte lätt att vara en liten katt som blir lämnad helt ensam ibland. Då gäller det att ha koll på familjemedlemmarna så att ingen rymmer ut genom badrumsfönstret eller så :P





















Tjenare mannen!


Såg nyss solsidan. Mycket bra. I övrigt har jag inte gjort någonting idag. Fixat lite med våra diagram, varit ute och gått med mamma och pappa, hälsat på farmor och farfar. Tim va förbi här en sväng med. Men däremellan har jag bara suttit framför tvn och dreglat. Imorgon åker jag tillbaka till Linkan. Saknar lilla familjen (Gustav och Linus :). Fast det har varit riktigt skönt att bara vara hemma med familjen och inte göra någonting. På fredag är det tenta, så veckan lär ägnas åt plugg. Måste packa mina grejer. Fett sugen på att åka förbi stan imorgon på vägen hem, men kanske ska vänta till vi haft klädbytardag, där man kanske gör något fynd ;)



Huvudmassage?


Befinner mig för tillfället nere på underbara västkusten. Närmare bestämt i Falkenberg. Vädret är dock inte lika underbart. Har varit mindre snöstorm hela förmiddagen. Jag och mamma och pappa har varit i glommen och köpt kött i en gårdsbutik som verkade helt okej. Väckte nyss lillebror med hans huvudmassage-grej som han vunnit på vasaloppsspinningen :P Rätt obehaglig grej, fast efter en liten stund är de helt okej.
Igår va jag med mamma och hennes kollegor på after work. Det var gemytligt faktiskt. Åt en nice ceasarsallad med en somersby och cosmo till. Goaste cosmon hittills är fortfarande den i Split, Kroatien.
Ska leta upp ett recept på bananchokladkolapaj, som jag är fett sugen på. Har aldrig gjort det, men det kan ju bara bli gott :)


Varmt/kallt


När jag gick upp imorse var det finfint väder och jag hoppades på att kunna sitta i solen och läsa, men den blev det disigt och alldeles för kallt för att sitta ute. Har nyss varit ute på promenad med Linus (människan) i typ två timmar och jag fryser fett mycket. Fast det va riktigt spännande. Vi gick till flygfältet och tittade på flygplanen som starandade och landade. Sen försökte vi oss på att gå till andra sidan fältet för att se bättre, men fan va långt de va och man såg dessutom ingenting från andra sidan. Nu ska jag dricka te tror jag. Kom på att jag har slut på ringstommar, så får väl försöka få fatt i det snart.

Btw. Min lillebror fick körkort idag, fint för honom! och för mig som kommer slippa skjutsa varje gång jag är hemma :)


Puss



Nya kreationer


Dagens verk. Två på specialbeställning :)




 

 

 

 


Hej solen!


Idag är det fantastiskt väder. Därför har jag suttit ute och läst i typ två timmar. Sen blev jag så varm i ansiktet så jag blev tvungen att gå in :) Termometern på altanen visar 24 grader! Min hud luktar sol :D Nu har jag återupptagit min produktion. Väntar på att grejerna ska svalna så att jag kan måla dom. Har hunnit med några avsnitt goof troop med.
Linus passade på att undersöka lite grejer innan, när vi var ute. Hon fick lite problem när hon klättrat upp i äppelträdet och paret skata plötsligt kom farande. Det blev ett väldans liv och Linus hade fick smått panik när hon inte kunde hitta ett enkelt sätt att komma ner. Så jag fick gå in och hämta ett par skor för att undsätta.
Gustav är i skolan och pluggar. Han erbjöd mig att följa med, men det kändes inte som ett fantastiskt alternativ när man istället kan sitta ute i solen och mysa.
Igår va han snäll och köpte kravmärkt kött och lagade finfin mat till mig när jag va "sjukling". Han är bäst!
Nu ska jag måla!

Puss!



Robinson 2011


Igår va jag på min första servisfest (eftersom jag numera är anställd i servisen på Hg! :D). Temat var robinson och det var awesome! Jag tog hem statyetten, i form av ett troll vid namn Sven, som fick hänga med resten av kvällen. Alla va snälla och det var hur kul som helst! Vi fick mat och rikligt med jellyshots. Blev några shotar för mycket när vi väl va på Hg. Emma, Niklas och Jonatan kom och vi dansade fetast! Jag råkade avge ett löfte om kommande goldfever, men det kommer nog bli fint ändå.
Har tittat på goof troop hela morgonen (dagen). Gick upp för lite drygt en timme sen och har nyss duschat. Vilken waste av dag så att säga och det har varit sjukt fint väder hela dan, men men det får det vara värt. Linus har legat och hållt mig sällskap hela förrmiddagen :)
Gustav har pyst iväg till HK för att handla mat till ikväll, samt chips och pepsi.
Har varit utsatt för försök till övertalning om att gå på Michael Jacksonfest ikväll. Just nu känns det tyvärr dock inte aktuellt.

Btw har jag fått jättemycket positiv respons på min ringtillverkning, vilket är väldigt skoj :)

(Nu ska jag fortsätta kolla på goof troop (fantastiskt program) och dricka apelsinjuice.

Pusshaj!


Kreativitet


Här kommer mina senaste och allra första kreationer :)





 

 

 

 

Med lite inspiration från Japan, Betsey Johnson och min mamma.

(Sista bilden har jag inte "gjort" själv, har bara limmat ihop lite delar)

 

Puss!

 

 

 




Våren


Nu är det mars och nu är det vår!
Två skator håller på att bygga bo i ett av våra träd. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Det kommer bli ett vilt kacklande om vi låter dom fortsätta, men det känns väldigt taskigt att riva ner det som dom har kämpat med. hmhm.. Får låta Linus vara ute lite mer, så kanske de överväger att flytta någon annanstans.
Idag har jag suttit med statistik hela dan. Vi hade inte gjort riktigt rätt i våra uträkningar, eller det var inte riktigt det som Pelle hade tänkt sig att vi skulle göra. När jag inte har suttit med excel så har jag ägnat mig åt min nyfunna hobby. Jag är mycket nöjd och bilder kommer snart :)

Nu ska jag läsa allt som jag borde ägnat mig åt under dagen.

Pusshaj!



RSS 2.0