Krig!


Igår skrev jag organkemitenta. Chansade fett mycket, men chansade ganska bra tycker jag :P När jag kom hem gav jag mig på kirskålen i trädgården. Har grävt bort 1/4 och är redan fett trött på det. Rötterna går av och då vet man ju att dom tittar upp igen. Försökte mig även på att spraya ättika på dom. En del skrumpnade ihop, men långt ifrån alla. Dessutom går inte ättikan på rötterna heller, så idag införskaffade vi bekämpningsmedel (ska endast och endast spraya på kirskålsbladen). Nu ska dom bort! Har även lyckats plantera citronmeliss, mynta och rosmarin och hoppas på att dessa ska kunna konkurrera lite med monstrena.
Har fightats lite med katten idag med, då jag ville mysa med henne, men hon ville bitas, men nu är vi vänner igen :)



Hemma bäst!


Nu är vi tillbaka i linkan. Bussen va framme typ halv 7 efter drygt fem svettiga timmar. ACn fungerade inte fantastiskt bra. Sen har vi hunnit åka buss fram och tillbaka från tre gånger eftersom vi först va tvungna att lasta av all packning och sedan ge oss iväg och hämta lillskrutten.
En sjuk grej som hände inatt (eller kanske inte sjuk för mig, eftersom jag är ganska van, men ändå sjuk) va att jag vaknade av att min axel hoppade ur led. Är lite halvjobbigt eftersom det blir väldigt svårt att vända sig om, då jag låg på mage med armarna under kudden. Fick väcka Gustav som snabbt lyfte upp mig så jag kunde fixa tillbaka axeln i sitt rätta läge, sen somnade vi raskt om :)

I förmiddags innanvi åkte hade jag en trevlig stund i trädgården med pappa. Det va fantastiskt väder och vi inspekterade lite kryddor och jag fick till och med med mig några små plantor. Våran stora trädgård är bäst som man kan springa runt i och titta på alla växter. Tur att vi har en liten minitäppa här i linkan. Får ta tag i att fixa den nu i veckan. Bekämpning av kirskål står väl först på listan. Kändes lite jobbigt att åka tillbaka hit innan. Kändes ju typ som att man hade fått smmarlov och skulle vara hemma jättelänge. Samtidigt är det skönt att komma hem till sitt eget där man kan göra som man vill. Falkenberg är fortfarande hemma, men hemma är också här :)

Ska skriva organkemitenta på tisdag, men jag har inte pluggat alls mycket. Blir lätt så när man är på esök på västkusten och det finns så mycket roligare saker att hitta på.

Just nu tittar Gustav på ett dåligt program och jag dricker rödvin och väntar på att programmet ska ta slut.

Imorgon måste jag plugga järnet, men det är fett tråkigt om det är fint väder.
Får väl ta och sitta ute i så fall :)

Nu lyckades Gustav hitta ett ännu sämre program!




Soliga dagar


Idag har jag ocg Gustav varit på visit i Götet. Hälsade på Karl och meningen va att vi skulle häls på Tim också, men han va för bakfull :P Det va sjukt nice väder. Folk sprang runt i shorts och åt glass och njöt av solen :) Vi kikade lite på Chalmers och spanade in chalmers. Blev dessutom lite shopping och vi åt på ett riktigt nice ställe. Nu har vi nyss ätit grillat med mamma och pappa :)
Imorgon ska jag åka iväg och marknadsföra mig själv. Mamma och pappa träffade på en gammal kollega till mig som tyckte att jag skulle söka på hans nya ställe.

Igår va vi en sväng i Ullared och fyllde på förråden. Vi åkte dessutom och hälsade på Tito! Det va fantastiskt att få träffa honom och även den lilla bebis-kattungen som va där :)















Jag och min fining




West coast



Nu sitter jag ich Gustav hemma hos mamma och pappa I Falkenberg och tittar på House och såhär ser vi ut när vi gör det:








Ridning



Idag har vi hängt i kolosseum som vanligt ;D Vi har observerat våra nätter och haft massa tid till att hänga med skötarna och djuren. Vi fick följa med och rida kamel, vilket va väldigt skoj :) De va mysigt och varmt att sitta mellan pucklarna och det kändes som att deras ryggar liksom va gjorda för att sittas på. Erik visade oss hemliga fåglar och vi hjälpte till att fixa mat till elefanterna. Lamporna har dessutom kommit upp, så nu hoppas vi kunna studera båda boxarna. Hoppas Saba håller sig sysselsatt inatt.
Igår fick jag prova på att köra ut grenar och träd med en truck. Det va spännande och jag lyckades ganska bra, fast jag va lite feg. Kakorna som vi hade med oss igår va slut idag, så dom verkade ju uppskattade :) Vi hade dessutom med oss ananas till elefanterna.
Ska bli skönt att få komma hem och äta chips imorgon och mysa med Gustav och Linus såklart :)
Nu tänke jag gå och lägga mig, man blir fett trött av att titta på djur hela dagarna :)


















Jag hoppas på att få se ett riktigt lejon




Djur


Vilken vecka! Har befunnit mig på kolmården för att göra exjobb. Har blivit mindre av detta, men desto mer av djuren :) Vi har fått rida elefant, vara med vid elefantskötseln, vara med och ta in kameler, träffa vargar, klappa en noshörningsbebis, rykta en noshörningstjur, bevaka noshörningar som slåss, mata surikater och även agera utkikstorn för dessa. Helt galet! :D
Igår va jag och Gustav och käkade på Hg, det va riktigt nice. Stannade i puben och tog en öl efteråt.
Nu har vi nyss tittat på Tron, eller Gustav tittade och jag sov som vanligt. Ska försöka piggna till så jag orkar ta mig till campushallen :P


Vilt möte!


Idag har vi fått träffa vargarna! Det var fantastiskt och helt galet. Dom va sjukt mysiga och snälla. Jag hade kunnat stanna hela dan. Sedan har vi myst lite md noshörningsbebisn Jala, som har världens mest fantastiska läppar som kan smaska något oerhört. Vi försökte dessutom borsta noshörningshanen Banyari, men han va lite rädd för ljudet av borsten, så det fick räcka med lite kliande. Jag och kim har analysrat lite inspelningar och vi hjälpte till att göra i ordning elefanternas inhägnader för natten. Fixade godispåsar och gömde morötter. Nu ska vi laga mat.










Ulfur gräver ner sitt huvud




Jag myser med Jala




Jag som elefantbajsmockare





Kolmården


Just nu befinner vi oss på Kolmården. Ska stanna här till på fredag.
Idag har vi hängt efter elefantskötarna och kikat på vad dom har haft för sig. Vi har även fått hjälpa till att fixa maten i en av inhägnaderna och fylla på hönät. Jag trodde det skulle bli klurigt för dom att hitta morötterna som jag gö,d under stockar och granris, men jag underskattade deras födosöksförmåga. Allt var funnet i ett nafs. Saba hade ont i magen idag och trivds inte alls, så Torstn som är veterinär fick komma och underslka henne.
Nu ska vi sova, eller jag ska kolla på ponnyakuten först :)

Pusshaj



RSS 2.0