Mojito



Om någon är sugen på Mojito så är det bara att säga till. Mynta kirrar jag ;)







Fransyskor



Denna veckan har vi extrapris på fransyska och dom går åt som om dom vore gratis, men de är dom ju nästan också. Man får fylla på ideligen och ibland när dom är slut ropar jag på Börje: Finns det några fransyskor kvar därinne? Då brukar tanterna skratta lite :P
Igår va jag på kontrollröntgen av lungorna och idag ringde en läkare och sa att bilderna såg bra ut. Lunginflammationen är helt utläkt, jihoo. Nu får jag bli andfådd om jag vill :D
Imorgon jobbar jag sista dan för denhär sommaren och på söndag åker jag till Linkan.
Vart tog sommarlovet vägen?




Hektiskt



Har hänt mycket galna saker på några få dagar. I förrgår fick Anton veta att han kommit in på sitt förstahandsval som är en ljudteknikutbildning på musikhögskolan i Piteå. Eftersom det verkar vara sjukt svårt att komma in på utbildningen och han verkligen vill läsa den så va det ingen tvekan. Eftersom uppropet va redan idag och det tar ca 20 timmar att åka enkel väg med tåg, så gick resten av dagen åt till att försöka hitta boende, fixa tågbiljett, kolla upp schema och kurslitteratur. Igår förmiddag vinkade vi av honom på stationen och han va framme för ungefär två timmar sen. Tre väskor och en gittar va den enda packningen han hade med sig och det känns inte som så mycket när man ska flytta hemifrån. Han har iaf lyckats få tag i tillfälligt boende och lägenhet från och med i helgen.
I förrgår kväll bestämde sig även Linus för att göra en utflykt uppe på taket. Efter mycket fjäskande och att pappa hade varit uppe på taket tre gånger, så fick vi ner henne.
Nu måste jag plugga, eller efter att jag sett klart på an extremely goofy movie, kanske :)




Köpenhamn


Igår tog jag och Gustav en tur till Köpenhamn. När vi va framme tog vi raka vägen till Zoo. När vi väl kom dit kändes det som när man va på liseberg när man va liten. Det första vi fick se va flamingos och pelikaner. Efter det hittade vi till min stora förtjusning en hel lejonfamilj med tre veckor gamla ungar :D Kunde hängt där hela dan, men Gustav lockade iväg mig genom att tipsa mig om att det snart va dags för tigermatning :) Lyckades dock besöka lejonen tre gånger till under dagen :) Andra spännande djur vi fick se var isbjörn, tasmansk djävul, karakal, okapi, flodhäst, röd panda och tapir.
Alla hägn låg väldigt tätt och det räckte att gå en meter så fick man se något nytt. Gillade elefantparken. Där verkade dom satsa väldigt mycket på foderberikning :)
Isbjörnarna verkade dock lite malplacerade på sin lilla klippa i sommarsolen.
Kommer bilder när jag orkar :)

Vi hann även med en liten sväng i Köpehamn och kunde konstatera att de borde bredda sina trottoarer :)




Bakisridning


Kom hem för en liten stund sen efter att ha följt med Jill nr hon skulle rida. Skönt att komma ut lite när man är lite bakis. Dessutom fick jag rida lite i mina mjukisbyxor och converse :P Sjukt härligt att sitta på en häst och ännu mer underbart att få mysa med dom. Ynkh va supermysig och go. Han va väldigt pigg på banan och hade lite unghästfasoner för sig, men det va mysigt ändå :)
Nu blir det duschen, för snart kommer Gustav och just nu är jag fett ofräsch :P







Jill och Ynkh





Jag i perfekta ridkläder ;)



Lilla staden förändras


Kom just hem efter en blöt utekväll. Hade planerat en crazy helnatt ute, men det blir sällan som man tänkt sig. Första lediga dan imorgon på två veckor. Firades med födelsedagsmiddag hos kusin Emma med god mat och vin. Drog därefter hem till Jennifer och stötte på några goa gamla ansikten. Vi begav oss till någon slags utefest, men jag kände mig inte riktigt med. Kände igen många, men pratade bara med få. Efter tre år har det hänt så mycket, fast ändå är allting likadant. Efter lite dans i ösreget sa en del av mitt medvetna ifrån. Genomblöt cyklade jag hemåt och möttes upp av pappa, som fixade varm choklad :)
På tre år hinner det hända en del i en liten stad där alla känner alla. Folk flyttar, skaffar nya vänner, nya jobb, nya vanor. Alla är samma, men inget är likadanr. När jag kommer hem vill jag att allting ska vara som det alltid varit, men jag är inte  heller som jag varit, när jag tycker att kvällens höjdpunkt var att dricka varm choklad med pappa :)



Bilar



Idag jobbade jag kort dag och har därför hunnit med en vända till systemet och att tvätta morfars och våran bil. Nu började det plötsligt regna så ena sidan av våran bil är väl inte riktigt gnistrande ren, men men :) Apropå bilar så kommer ju Bilar 2 nu och vad som är speciellt med det förutom att ettan va mycket bra, så är det att Jocke Berg sjunger en låt i den :) Så den måste ju ses.
Just det. Glöm inte skänka en timlön till läkare utan gränser och deras arbete på Afrikas horn.

http://www.lakareutangranser.se/timme




Köttigt


Nämen, denna lilla blogg hade jag helt glömt bort :P Jag kan berätta att jag jobbar i princip hela tiden. 12e dan i rad imorgon. Ska bli fett nice att vara ledig på söndag och då kommer dessutom Gustav hit :)
Nästa vecka ska vi nog åka över till Danmark en sväng när jag är ledig. Och så har han med sig massa avsnitt av True Blood som vi ska se!






RSS 2.0