P-fest och djur


Igår va jag på kolmården och gjorde min andra observation av bush dogsen. Det va fint väder och solen va framme nästan hela tiden, men frös konstant ändå :/ Eftersom parken hade öppning så kryllade det av besökare och jag fick svara på massa frågor, vilket va väldigt kul. Det är kul när folk intresserar sig för det man gör och man får dela med sig av sina kunskaper :) När jag kom hem va det bara att göra sig i ordning för personalsittning på hg. Det va riktigt trevligt och jag kände mig på topp hela kvällen, förutom när jag fick en släng av inbillat magont efter maten, men det blev botat genom en magisk chilinöt ;) Fick en riktig egoboost av att vara på dansgolvet ;)
Idag har jag och Gustav varit i stan en sväng. Är lite sugen på nya löparskor, men hittade inte riktigt något som kändes perfekt. Köpte lite kläder och Gustav köpte skor. När vi kom hem sprang vi en runda och sen drog jag vidare till gymmet en sväng. De ringde från kolmården också, så nu ska jag jobba på måndag, spännande :D Imorgon tänkte jag åka till kolmården igen, så ska förbereda lite nu, så jag inte behöver gå upp så tidigt.
Just det, måste säga att vårat badkar typ gick sönder igår. En fot som suttit lös ett tag bestämde sig för att ramla av när jag duschade, vilket va ganska obehagligt, då det kom som en överraskning, men Gustav fixade ihop det igen lite provisoriskt. Får väl ta och felanmäla det, fast kan behövas en städning först :P


Fina tigrar


Gjorde min andra dag med observationer till exjobbet igår. Hade tur, för det började regna på vägen hem. va mysigt att kika tigrarna. De är så fina och roliga att titta på :) Hade tänkt åka idag med. Gick upp tidigt, åt frukost och klädde på mig min uniform, men väl ute i bilen så vågade inte efter att ha sett molnen och morgonens väderprognoser, men just nu verkar det ju vara ett misstag att jag stannade hemma :/ Ska försöka åka imorgon om vädret är okej. Missar dagsaktiviteterna på p-festen, men vill komma igång ordentligt med exjobbet så jag inte behöver känna mig så stressad över det. Idag har jag inte gjort så mycket. Va ute och sprang en sväng imorse när jag ändå va uppe. Va en sväng i tornby med Elina och köpte snask som jag inte va sugen på, men men. Har suttit ute i solan (fast det är lite drygt för det kommer stora moln hela tiden) och läst runner's world. Är lite sugen på att skaffa nya löparskor, eftersom mina har börjat gå sönder lite. SKulle vilja ha ett par lättare som är bra vid snabba pass. Ska iväg och till campushallen om ett tag. Blir afropower och bodycombat, eftersom jag inte kunde välja vilket jag helst ville gå på och ändå inte har något annat att göra :P


Jag är inte rädd för mörkret


Åh, Kents nya album släpps ju idag. Måste skaffa det! :D Några av låtarna finns på hemsidan så man kan lyssna på dom. Än så länge är jag mycket nöjd, men det är jag ju alltid är det gäller Kent :) Har velat fram och tillbaka och haft svårt att bestämma mig om ifall jag ska åka till Kolmården och göra observationer idag, men nu tror jag att jag har bestämt mig för att stanna hemma, för de flesta vädersidorna säger att det ska bli regn runt kl 15. Ska försöka skriva på material och metod och lära mig känna igen tigrarna med. Sen behövs det verkligen städas här hemma. Ska väl åka och hämta min mobil med. Planen är dessutom att springa en sväng, men har lite ont i ena sidan av halsen, så får se. Nu ska jag försöka komma igång med dagen.


Observationer - dag 1


Idag har jag genomfört mina första observationer till exjobbet. Böev ändrade planer och fick börja med bush dogs istället för tigrar, då det var städning av tigerhägnet idag och tigrarna fick spendera det mesta av dagen inomhus. Valde att börja med blodlukten för att försöka få upp intresset hos djuren. I början gick det trögt, då hundarna inte villa komma ut ur sitt lilla hus, eftersom det var ganska kallt under morgonen, men efter ett tag så vågade de sig fram och då blev det action. Allihopa skulle undersöka samma sak samtidigt, så det var mycket att hålla reda på. Det syntes att de jagar i flock, för de rörde sig verkligen som en enhet. Är nöjd över att jag fick en del data och att första observationen till exjobbet är gjord! Känns bra att vara igång :) Nu ska det tydligen regna i ett par dagar, så vi får väl se när jag kan åka ut nästa gång. Då är iaf planen att köra tigrarna :)
Ikväll har jag och Jenny varit och gymmat en sväng. Det va gött att få ta i lite efter att ha stått och glott hela dan :P Gjorde faktiskt pull-ups och chins (med lite hjälp), fast jag trodde att jag inte kunde det med min axel, så det va skoj :) Imorgon blir det löpning och så ska jag försöka lära mig att se skillnad på tigrarna :) Tvivlar på att jag kommer kunna detta med bush dogsen, då de är typ 100st :P


Klar


Nu känner jag mig klar med hemtentan, men ska vänta ett tag på att skicka in den. Ska försöka hinna med att rätta vår summary också, så jag kan åka till kolmården imorgon, om det är fint väder. Har känt mig ganska stressad och irriterad nu under förmiddagen. Brukar ha överseende med hur folk beter sig, men när grej på grej samlas, då blir jag sur. Väntar på att Mats ska ringa mig med, så jag kan få tag i kläder till mina studier. Ska försöka få bort mitt dåliga humör genom att ge mig ut och springa en sväng och tänka att jag är fett grym!

Kolmårdenhelg


Har spenderat både lördag och söndag med introduktion på kolmården. Har varit väldigt spännande och sjukt mycket att ta in! Har varit helt slut när jag kommit hem och inte orkat göra något. Kul att träffa de man ska jobba med och hälsa på alla djuren :)
Nu sitter jag och väntar otligt på att hemtentan ska komma ut, så jag kan börja och få den gjord. Har en del andra saker att göra idag. Imorgon hoppas jag på fint väder, så jag kan börja göra mina första studier till exjobbet :)

Storhandla


Idag har jag haft mycket att göra. Vi va lediga från skolan, eller lediga och lediga, vi hade inte något schemalagt. Gick upp i hyfsad tid och sprang en runda. Gick oväntat bra, eftersom det inte kändes som att jag sprang så snabbt. Sedan va jag lite seg och pysslade här hemma innan jag drog till Elina. Har skrivit på vår assignment hela dan, med paus för möte och promenad med lilla hunden Bosse :) Vi gjorde våran power point och hoppas att vi har lycksta få ihop tillräckligt. Nu har jag och Gustav varit och storhandlat, verkligen storhadlat i tornby. Blev en sväng på Willys och sedan en sväng på Ica. Nu är kylen och frysen fulla och vi är lite fattigare, men är iaf goare att kunna åka iväg och handla allting samtidigt, istället för att springa fram och tillbaka till Hemköp var och varannan dag. Nu ska jag öva presentation, sen blir det nog något avsnitt Fringe :)

Tillbaka i Linkan


Igår körde jag och mamma upp till Linköping med morfars bil. Det gick bra och vi stannade till på Ikea i Jönköping och fikade :) Idag blev det lite shopping och fika i stan och sedan tog mamma tåget hem till Falkenberg. Jag och Gustav passade på att åka och storhandla när vi ändå va ute och körde och höll på att köra fel på vägen dit :P Vi har även fixat i trädgården och tvättat massa (men det finns fortfarande massor kvar). Jag har dessutom fixat ihop en liten överraskning till en person som ska få den imorgon :) Nu ska vi äta lax och sen blir det antagligen några avsnitt Fringe, va ett tag sen nu. Lägtar tillbaka lite till Falkenberg, men är skönt att vara hemma också. Ska försöka åka ner snart igen om jag lyckas bli ledig några dagar. Nu maaat!

Effektiv dag


Idag har det varit fullt upp hela dan. Började med att tappa bort min mobil, men det visade sig efter en stund att pappa fått med sig den till jobbet, så fick sticka ner dit och hämta den. Sedan drog jag vidare hem till mormor och morfar och hängde där en stund. Efter det åkte jag och tankade morfars bil inför imorgon. Sedan gick jag en lång promenad med Hanna och Saga och sedan fick jag se deras nya fina bostad, mycket trevligt :) Efter det hann jag med att städa morfars bil och tvätta den innan jag och mamma åkte iväg för att klippa oss. Blev lite slingor också :) När vi kom hem satt pappa och väntade på att vi skulle ge oss ut och springa, så det blev 6,65km på rekordtid :D Har varit riktigt bra att ha pappa som draghjälp. Har verkligen insett att jag kan springa fortare än jag gör och har faktiskt utvecklats under de tre rundor vi sprungit. Måste försöka hålla uppe det nu och inte tappa motivationen, för nu vet jag ju vad jag går för :D Nu har jag packat och softa resten av kvällen :)

Fartlek


Idag har jag och pappa kört ett löppass innehållande koordinationslopp och fartlek. Va sjukt mycket jobbigare än jag trodde och kommer ha feting träningsvärk i spurtmusklerna imorgon. Sjukt gött att ha det gjort iaf och det känns verkligen i hela kroppen att det va ett bra pass. Det va lite skoj att det va jag som fick dra med pappa ut i regnet. Han va lite osugen (eftersom han redan hade tränat cykling tidigare under dagen :P). Vet dock inte om jag hade lyckats dra ut mig själv om jag hade varit ensam i Linkan :P Idag har vi dessutom bytt batteri på morfars bil och imorgon ska vi försöka byta till sommardäck. Kanske ska ta och tvätta den också, innan vi åker upp till Linkan. Ska passa på att hälsa på farmor och farfar och även träffa min kusin och min faster, ska bli trevligt :)
Idag fick jag det efterlängtade mailet från kolmården, vilket betyder att det är på riktigt! :D Jag har inte drömt och jag har inte hittat på att jag ska få jobba där i sommar :)
Nu är jag riktigt seg, men ska försöka hålla mig vaken ett tag till ;P Imorgon ska jag följa med mamma och träna på något nytt ställe här i Falkenberg, ska bli spännande :)


Falkenberg <3


Är hemma i Falkenberg och tar det lugnt under påskolvet. Är riktigt skönt att vara hemma på västkusten. Känns dock lite jobbigt att jag antagligen knappt kommer ha tid att vara här nere någonting i sommar, eftersom jag ska få ihop både jobb och exjobb uppe på kolmården, men det ska ju också bli fett kul. Igår va jag och pappa ute och sprang drygt 8km och det gick grymt bra. Höll ett bra tempo hela vägen och kom runt på 47 minuter, vilket är hela 5 minuter snabbare än jag sprang sist och 1 minut snabbare än träningsplanen. Är dock en bra bit kvar till milen på 50 minuter, men men, jag är nöjd :) Idag har vi varit på gekås och shoppat loss. Var ute efter ett par ordentliga stallkängor med stålhätta att ha att jobba i, i sommar, men det var lite dåligt med det. Köpte löparhandskar och mössa och vitaminer och lite annat som kan behövas. Just det, en pulsklocka också, med pulsband, testade pappas igår och funkar ju riktigt bra om man vill ha koll på att man håller en jämn nivå under passen. Sen blev det en vanlig klocka också :) På torsdag har jag bokat tid för klippning och slingor. Imorgon ska jag och pappa försöka fixa nytt batteri till morfars bil och så ska vi försöka byta till sommardäck, för förhoppningsvis kan jag ta med den upp till Linköping nu är jag ska tillbaka :) Nu la pappa ett ord, så nu måste jag återgå till wordfeud :)










Spring i benen


Hade bestämt att jag bara skulle sitta inne och mysa idag, eftersom vädret inte är på topp. Men jag börjar bli lite rastlös. Hade varit riktigt nice att springa en sväng, men åt nyss massa chips, så lär ju få feting håll i så fall. Ska vänta en stund och se om jag fortfarande är sugen :)


Bästa mötet!


Hade möte med en tjej som jobbar som djurvårdare på rovdjursavdelningen idag. Sjukt inspirerande möte och jag gick därifrån full av hopp och pepp inför sommaren. Vi pratade lite om rutinerna för tigrarna och bush dogsen och jag berättade om upplägget av mitt exjobb. Hon va väldigt positiv och intresserad och det kändes riktigt bra. Sen pratade vi lite allmänt om tigrarna och jag är sjukt glad att jag ska få hänga där i sommar. Berättade även att jag kommer jobba som djurvårdare i sommar och det tyckte hon bara va bra, eftersom jag då kommer vara på plats och ha koll på allt som händer och kan ha kontakt med dem på plats. Så himla skönt att prata med en person som är så sjukt positiv och peppande. Hon fick mig att känna att det kommer lösa sig och att jag verkligen kommer greja dethär. Känns så mycket bättre nu och känner mig mycket lugnare än innan. Är samtidigt galet taggad på att få komma igång med exjobbet och sedan börja jobba i sommar :D









Bästa djuren <3



Kolmården


Är fortfarande kvar på Kolmården och har gjort studier på schimoanserna idag. Imorgon åker vi tillbaka till Linkan. Ska bli skönt. Har bokat in ett möte med djurvårdarna på rovdjursavdelningen imorgon, eftersom jag ska göra mitt examensarbete på tigrarna och skogshundarna. Vill komma igång så snabbt som möjligt eftersom jag börjar jobba här sen också. Har varit lite stressad nu i veckan över hur jag ska hinna med båda delarna, men blev lite lugnad idag efter samtal med min examinator. Han va först lite nervös över hur det ska gå, men bestämde att vi kommer fixa det. Det kommer lösa sig på ett eller annat sätt och jag ska köra järnet från start!
På lördag åker jag till bästkusten. Ska bli så skönt att vara hemma ett tag.


Big chance!


Nu har vi inlett vår vecka på kolmården i primatkursen. Vår grupp kommer att titta på self recognition hos schimpanser och gorillor. Tyvärr kan vi inte börja våra studier förrän imorgon, eftersom speglarna måste monteras i hägnen under städningen. Nu sitter vi på FoU och jag försöker hitta lite artiklar till vårt ämne. Ska försöka hitta lite artiklar till mitt exjobb också. Borde börja nu, för i sommar blir det fullt upp. Har ämligen fått jobb på kolmården! :D Jag blev chockad när de ringde, men väldigt glad. Ska bli så sjukt roligt. Mste bara lösa det så att jag hinner med exjobbet, men det måste gå!
Ska försöka åka hem till Falkenberg i helgen, för vet inte hur mycket tid jag kommer ha till det i sommar :/ Försöker även få min bror att söka jobb här uppe så han kan bo hos mig :) För Gustav åker till Singapore i början av juni och blir borta ett tag. Sjukt kul för honom, men det blir lite ensamt. Men det är ju hans chans att få jobba inom det område han vill, precis som kolmården är för mig :)
Nu ska jag fortsätta leta artiklar :)


RSS 2.0