Viktigt!


Tittade nyss på sista avsnittet av expedition tiger. Kan inte förstå att detta fantastiska djur kan vara försvunnet om 50 år. Man blir iaf glad av va de fann och jag känner mer och mer att det är denna typ av arbete jag vill hålla på med.

http://svtplay.se/t/169497/expedition_tiger














Så sjukt fina



Minisemester


Ligger just nu på hotellrummet i Norrköping. Idag har jag och mamma gjort stan. Har köpt ett par byxor, ett par shorts och en hatt :) Har även hittat en massa julgrejer som ska göra vår lägenhet fin imorgon :) Meningen va att jag skulle fixa julkllappar, men har varit lite dåligt med det :/ Har iaf fått lite inspiration och tankar om vad jag ska fixa :) Jag och mamma åkte hit igår och bor på ett designhotell. Igår åt vi tapas och ikväll ska vi gå till en indisk restaurang. Vi har dessutom haft lite vinprovning och jag har fått lära mig lite om vad som karakteriserar ett bra vin :) Imorgon återvänder vi till Linkan och mamma fortsätter hem till Falkenberg efter att ha släpp av mig. Får se om vi hinner åka ut till stallet så jag får visa upp gullpojkarna för mamma :) Nu ska jag göra mig i ordning lite inför restaurangbesöket.

Julklappar


Idag började vi en ny kurs och det känns fett konstigt. Borde varit jullov nu känns det som :) Fick resultat på hemtentan från igår och det gick oväntat bra. Igår va vi även ute vid ängstugan och red lektion. Red Ulysse en liten stund innan och han va nog lite trött efter att ha gått hela helgen. Borstade lite på Quieto som va hur mysig som helst. Tycker det är skönt med en häst man kan greja med utan att han blir rädd för varenda yvig rörelse. Under lektionen red jag Momo, som är väldigt go, men lite kinkig när det gäller att gå i vattenpölar :P
Idag köpte jag min första julklapp! Hoppas den hinner komma innan jul bara :) Tänker alltid att jag ska vara ute i god tid med julklappsköpandet, men brukar vara ganska dålig på det :/
Nu ska jag läsa artikel och städa lite. Kanske blir lite julmusik om jag inte kan hålla mig :)



Jag ska få choklad!


Det får man faktiskt om man har lunginflammation och är hemma och är sjukling. Började på min antibiotikakur alldeles nyss och man ska ta tabletterna tillsammans med mat för att undvika "obehagskänsla i magen" vilket inte låter så härligt, så nu försökte jag äta mycket. Imorgon är sista presentationen i monsterkursen och jag och Sara har ett väldigt spännande ämne som ska sågas. Linus har varit duktig idag och lärt sig att det finns godis i godisbollen, så nu puttar hon runt på den tills det är slut :)
Nu är pausen slut i bonde, så hej då.

Mööööh


Dålig powerpoint och sjuksköterskan vill inte ge mig antibiotika. Jag har inte ens lust att skriva. Bläää

P-fest och lunginflammation


Va hos läkaren i fredags och han hörde direkt att jag hade lunginflammation. Andra gången i år och jag hann väl vara frisk i ungefär en och en halv månad innan jag fick det igen. Fick iaf svar på varför jag är så trött och allt känna så jobbigt i skolan m.m. Iag vilar jag efter gårdagens P-fest, som jag just nu känner att jag borde stått över. Lär stanna hemma från skolan imorgon om jag fortfarande mår som jag gör nu. Har spelat zoo tycoon och pluggat faktiskt. Gjort alla våra statistiska test och tillhörande figurer och tabeller. Nu är det de sista på rapporten kvar och en powerpoint till redovisningen på tisdag.
P-festen igår va iaf awesomw. Vi i servisen va utklädda till björnligan och mitt lag lyckades vinna lagkampen på något mystiskt sätt :P Sittningen va nice och träffade många trevliga människor :)
Nu ska jag ta paus och spela lite. Gustav ör duktig och städar men det slipper man faktiskt när man har lunginflammation :)

En tigervän


Nu är jag hemma igen. Riktigt skönt faktiskt, men det har varit riktigt härligt att glida runt bland djuren :) Idag gjorde vi sista elefantobservationerna och jag gick en sväng till min favoritplats hos tigrarna :) Fick en ny lekkamrat som tyckte att min kameraväcka va väldigt spännande. Nu är Calle här och dricker te och alla har vinröda byxor måste jag även nämna :)





















Bondekväll


Sitter och har nyss ätit pizza. De va gott, men jag känner mig febrig :( Idag har vi tittat lite mer på elefanterna och har hängt lite med tigrarna idag igen :) Snart är det bonde :)


Lite bilder på fina tigrar:


















Elefanter


Nu är vi på Kolmården och idag har vi observerat elefanterna. Det va kallt, men det gick bra. Vi fick även hälsa på Maud som är nytillskottet i kolosseum :) Jag och Susanna har även gått en runda i parken och spanat in aphuset och hälsat på tigrarna. Imorgon har vi eftermiddagsobservationer så förmiddagen kommer ägnas åt rapportskrivning. Vi har börjat lite smått, men man är fett trött efter en dag ute i parken. Jag är sjukt sugen på godis dessutom.















Galopp och fika


Idag har vi varit ute hos hästarna och grejat med Yawatha och Ulysse. Provade en annan cavacon och en annan sadel med svanskappa på Ulysse och det gick bra :) Fick dessutom till galoppen lite bättre som höll sig i flera varv :) Vi gick och travade dessutom över några bommar, som först va väldigt läskiga, tyckte Ulysse. Sedan fick vi prova att rida Zazoa och han va hur go som helst. Jag va först lite skeptisk eftersom jag tyckte att han verkade så svår, men han va fantastisk. Kan allt och lyssnar jättebra på hjälperna. Tog lite bilder också när småhigstarna släpptes ihop med Keto och Campino som de ska dela hage med framöver. Jag hittade även en liten vän i stallet i form av en liten kattunge som saknade en fot. Hon va hur mysig som helst och jag kunde lätt ha tagit med henne hem. Hann dessutom fika två gånger innan vi åkte hem :) Ikväll blir det slappning på hög nivå och Linus som ligger jämte mig i soffan verkar instämma :)
















Statistiska test


Sitter i skolan och fixar inför vår presentation imorgon. Vi är i princip klara med rapporten, så nu fokuserar vi på powerpointen. En spännande sak som hände innan är att vi insåg att vi testat samma sak med två olika test och de ger dessutom olika resultat. Efter samtal med vår föreläsare så bestämde vi oss för att helt enkelt ta bort ett av testen och fokusera på det andra, då vi inte riktigt kan förklara varför det ena ger ett significant resultat och det andra inte gör det. Kan kanske ha att göra med att våra data inte är riktigt sanna, då vi använt data från andra grupper som inte ens har testat samma personer. Snart ska jag iväg och prata med ettorna. Har ingen aning om vad jag förväntas säga, då jag gör detta som något slags inhopp, så hoppas att de har många frågor.

Paket!


Idag när jag kom hem från skolan hade jag fått ett paket. Det va från mamma och innehöll surt godis och choklad :D Sjukt bra! Idag har vi analyserat våra och andras data och börjat skriva på våran rapport. Vi har gjort två test som testar motor function genom ett grip strength test och ett tapping test. Det går framåt, men måste fixa power pointen till presentationen på fredag med och ska INTE glömma att ha med en liten summary :) Imorgon har jag fått i uppdrag att prata lite om vår kandidatutbildning och kurserna för ettorna. Blir spännande.


RSS 2.0