Helgtime


Nu är det äntligen fredag, men denna veckan blir det inte mindre att göra för det. Jobbar både lördag och söndag och idag är det servisfest! Blir lugnt för mig, eftersom jag börjar tidig imorgon. Har varit på ett spännande cykelpass idag där man fick köra efter olika pulszoner. Körde med min egen klocka, men den dök aldrig upp på den stora skärmen, eftersom jag inte registrerat mitt pulsband tidigare. Ska softa lite till nu innan jag ska göra mig i ordning :)


Nästan där


Idag har jag gjort min 39e observationsdag på kolmården. Det gick bra och har faktiskt inte frusit så mycket som jag brukar göra, bara lite på slutet. Molnen har sett lite smått hotfulla ut hela dan, men det var faktiskt uppehåll hela tiden. Hoppas nu att vi kan få en dag till med uppehåll så jag får gjort min sista observation. Sen får det regna, skb ;P Verkar som att lillebror har antagit min utmaning, så nu blir det till att leta cykel :) Imorgon är det servisfest, men blir lugnt för min del, eftersom jag jobbar tidigt på lördag. Hoppas på att få träffa de små knattarna då :)


Äckligt te


Sitter och dricker mitt äckliga te med ingefära och vitlök. Även om jag känner mig piggare än igår, så vill man ju försöka vara på den säkra sidan :P Fast får snart bli blåbärssoppa och glass istället :) Måste måste måste verkligen diska, för man kommer snart inne in i köket längre för diskberget. Hoppas på att få gjort mina sista observationer denna veckan, eller början på nästa, så jag kan åka hem till Falkenberg en sväng :)


Upp och hoppa


Hello!
Klockan är sju och jag är uppe och har ätit lite frulle. Förkylningen hänger fortfarande kvar lite, men har inte brutit ut. Så nu ska jag ut på en promenad innan jag ska på möte i skolan. Igår va de träning med Lithe Syra och kände typ efter en kvart att jag inte skulle gått dit. Fick ont i huvudet och halsen kändes inte 100, började dessutom slemma sjukt mycket, så det blev ett lugnt pass. Efter gårdagens tekurer och nattens sömn, så känns det dock lite bättre i huvudet. Nu ska jag ge mig ut, sen blir det nog en lyxmilkshake när jag kommer hem :)


Förkylning


Känner att jag har en förkylning på g. Eller har känt det ganska länge, eftersom jag typ är genomfrusen efter varje observationsdag på kolmården och de flesta runt omkring är mer eller mindre förkylda. Hjälper väl inte att jag är lite stressad heller. Well well. Idag har jag haft en ledig dag, eftersom det regnat till och från. Va och köpte massa grejer för att kunna kurera mig innan och har druckit massa te med ingefära och vitlök, vilket inte är fantastiskt gott. Kan jang är inte heller någon hit, eftersom jag inte gillar lakrits. Känner mig trött och tung i huvudet, men hoppas att det ska lägga sig. Jag försöker locka iväg mig själv till träningen med Lithe syra med att jag i så fall efteråt ska få göra en smarrig milkshake och ta ett bad :) Nu ska jag vila mig i form en stund till innan träningen. För jag ska ju träna, väl, kanske, tror jag..


Tigerdag


Idag har vädret varit okej, så jag har spenderat dagen på kolmården med att spana tigrar. De va väldigt sällskapliga och roliga idag, vilket antagligen berodde på att de va hungriga. Men det va mysigt när de kom fram och strök sig mot gallren och hälsade :) De busade en del med varandra med, så idag har det inte varit långtråkigt att titta på dem. Sedan blev det en liten sväng på gymmet och nu har jag varit på hg och provsmakat de nya menyerna. Mycket trevligt och gott! Här hemma har Linus hittat en låda som hon brottas med. Hon älskar att krypa in i lådor, men denna är fylld med tidningspapper, som hon nu kämpar för att plocka ut. Ser att det finfina programmet från igår även går idag, nämligen nordisk vildmark :)


 
 
 
 
Lite dregel där ;)
 

Ledig helg


Idag har jag varit ledig från observationer eftersom det har regnat hela dagen. Va ute och sprang och testade min nya pulsklocka i morse. Jag va verkligen kass, benen va tunga och sega, men klockan va awesome! :D Sedan har jag och Gustav städat mest hela dan, eftersom det inte gjorts på ett tag. Nu måste jag pysa iväg och möta Sofie. Sen blir det mys med safarigänget i Norrköping :)


Katter


Sitter just nu på Kolmården och tittar på tigrarna. De flesta sover, vilket katter gör mest. Därför har jag kommit på att jag ska ta med mig datorn, så jag har något att göra när djuren är inaktiva. Dessutom får jag möjlighet att skriva lite på min rapport samtidigt.
Igår sprang jag Liuloppet. Det gick förvånansvärt bra jämfört med vad jag förväntade mig. Höll på att fega ur under dan, men hittade lite motivationscitat, så bestämde jag mig bara för att köra och det va grymt kul! Nu ska jag fortsätta med in observation (för tillfället titta på Tarzan), sen blir det Hg-jobb ikväll, men hoppas jag hinner med ett gympass innan. Snart är det helg och på lördag blir det mys med safarigänget :)



Höst


Kändes ganska kallt ute när jag stack ut huvudet för en stund sen. Så nu när jag ska till skolan så blir det premiär med nya flashiga jackan ;) Tycker det är fint med alla färger på träden, fast hade gärna haft lite mer sommar. Eftersom jag jobbat och exjobbat hela sommaren, så har jag knappt märkt att det varit sommar. Jag har dock haft världens bästa jobb! :D och nu börjar jag snart bli klar med datainsamlingen till exjobbet med. Är sugen på att dra iväg på en liten resa, fast vet inte riktigt vart jag vill åka.
Ikväll blir det träning med Lithe syra. Känner mig väldigt slemmig i halsen, men vill springa, så tänker att det är allt damm från stallet igår ;)
Igår hände det en fantastisk grej på jobbet. Hoppas att allting gick bra och längtar så tills jag jobbar nästa gång :)


Animaux

 
Tjabba tjena hallå!
Nu va det ett tag sen jag va inne här och skrev. Det va värst va det ser annorlunda ut. Lyckades till slut hitta fram till hur man skriver ett nytt inlägg. Det har hänt mycket i sommar, både roliga och tråkiga saker. Men nu har jag bara lust att skriva om helgen, som har varit kul. Har jobbat både lördag och söndag och eftersom jag jobbar med djur (och människor), så får man vara med om massa spännande saker.
Har bland annat haft armen inne i en axismage, umgåtts med lejonkillarna, pussats med lamorna, smakat på mjölkersättning, nappat och tempat letjekalv, tillverkat våfflor (eller mest ätit) och haft en riktigt mysig helg med djuren och människorna i safariparken. Ska jobba imorgon och ska förbi och mata letjen innan jobbet, så nu ska jag gå och lägga mig och titta på fångarna på fortet.
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0