Jag har fisk i fickorna


kände jag lät som en bra titel..
Idag är det söndag och vi har varit i stallet i några timmar. Skulle ta det lite lugnt med Ulysse, eftersom han blev helt svettig igår, men så blev det inte. Maria hjälpte mig med hur jag skulle ställa honom och det va riktigt kämpigt, för han ville inte alls. Det gör det ju inte lättare att jag har noll simultanförmåga med. Kan inte hålla i ridrepen och använda ett utav dom som hjälp att driva fram samtidigt. När jag kände mig färdig med (och trött på) att ställa honom i skritt och trav tyckte Maria att jag skulle galoppera lite innan jag va klar. Fick några vändor utmed långsidorna, men sen bestämde Ulysse sig för att det fick vara nog. Jag satt och drev för allt i världen och svängde ridrepet hit och dit, vilket ledde till att jag mest slog mig själv och allt blev bara en enda röra med slängtrav. Efter en stund va jag så sjukt trött, arg och uppgiven så Sara som verkade ha lite mer krafter fick ta över uppdraget. Det gick ganska bra, förutom att Ulysse blev riktigt sur och skuttade av Sara. Som tur var slog hon sig inte allvarligt, men det va sjukt att den lilla rädda hästen kunde visa en sån tjurskallig sida!
Nu skriver vi på kritisk reflektionsuppgift, men jag tog lite paus.
Igår jobbade jag och sedan skulle jag och Sara ta ett glas vin på hg. det va trevligt och plötsligt va det sista beställningen och klockan va halv 3.
I fredags va en fantastisk kväll. Gustav bjöd mig på 7 sorters tapas på en spansk restaurang och efter det gick vi på Tintin i 3D och såklart hade han köpt med mina favoritchips :D


TGIF!


Denna dag har bestått utav presentationer av våra olika topics. Vi va först och det gick awesome!!!! Fick 9/10 poäng och typ bara positiv feedback och det kändes sjukt bra, med tanke på att jag va så rädd och nervös att jag trodde jag skulle svimma när det va dags. Vi har ju hört från tidigare studenter att man skulle grillas totalt. Alla va grymma faktiskt. Hoppas bara att han fortsätter vara snäll, så inte detta bara va en mjukstart :)
Ikväll ska jag och Gustav på dejt :) När jag ko hem frånn skolan stod det en vas med rosor i hallen och ett liet meddelande att vi ska åka från Ryd kl 6, mer vet jag inte :) Är sjukt nyfiken. Nu ska jag försöka bestämma vad jag ska ha på mig och kanske dricka lite champagne ;)

Nyfiken


Har varit i stan en sväng med Gustav idag igen, eller inte med Gustav. Jag åkte dit och hem med Gustav, men nere i stan höll vi oss på olika håll. Idag har jag även fixat ihop powerpointen för imorgon. Är sjukt nervös, fast ändå inte. Ena sekunden känner jag: VI KOMMER BLI SÅGADE!!!! och i nästa tänker jag: äh, allt som kan hända är att vi får kritik och blir underkända.
Gustav har stängt in sig i ett rum och jag känner mig utanför. Han pratar i telefon och är hemlighetsfull. Dessutom bankar någon på ovanvåningen, så jag kan inte tjuvlyssna :/
Ska öva presentation resten av dagen, eller nooot!
Imorgon ska jag och Gustav fira treårsdag, fast det är inte riktigt rätt dag, men ingen vet vilken dag som är rätt dag, så det blir nog väl med det :)

Ny kurs


Idag är tredje dagen på kursen behavioral neurobiology. Igår fick vi våra assignments och ska skriva en slags summary om vårat topic och även hålla en presentation. Vi har fått ihop en hel del, eller rättare sagt för mycket, då texten får vara max en sida lång. Däremot behöver vi ju en del fakta till presentationen, som jag är lite orolig för att vi inte kommer få tillräckligt lång.
I måndags red jag barbacka på Zambrano, vilket va mysigt tills vi skulle prova på något som kallades för snigeln, som innebär att man ska galoppera på en volt som hela tiden blir mindre och mindre. Jag åkte hit och dit och lyckades inte hålla uppe galoppen. Red Ulysse en liten sväng i ridhuset med, vilket han tyckte va lite läskigt.
Igår hade sektionen höstmöte och vi la fram vår revisionsberättelse och det gick bra.
Nu ska jag försöka hitta lite info om asymmetries in the periatal lobe between hemispheres för senare i eftermiddag ska jag och Gustav ner till stan och ta vår andra omgång av vaccinationer.


Skriva lite om grisar, ja!!!!


Idag har jag planerat att vara klar med hemtentan. Kände mig ganska klar redan igår, men det är en liten del jag inte riktigt får kläm på och det är dethär med djurvälfärd. Vet inte riktigt hur jag ska få in det på ett smidigt sätt. I diskussionen är det ju lätt att freebasa, men i introduktionen måste man ju ha lite vettig bakgrund. dessutom har jag redan använt mina 10 referenser och är uppe i 7 sidor. Så nu blir det liksom ett stycke in=ett stycke ut.
Ska avvakta till i eftermiddag med att skicka in den. Får se om jag hittar något vettigt att lägga till och dessutom lyckas hitta något som är tillräckligt överflödigt för att ta bort. Annars får den helt enkelt vara som den är.
Ska ta och kika lite på into the pride och kanske lejonkungen om jag får tid. Hade ju tänkt träna, diska, vika tvätt, handla, ja en massa saker jag inte hunnit göra under de senaste stressade veckorna.
Sen får man ju lite panik varje gång man loggar in på facebook och någon av kursarna har skrivit något om hemtentan som man inte alls tänkt på, fast hur skulle det se ut om alla skrev om samma sak?
Imorgon blir det möjligen ett pass i drinkbaren för min del. Spännande, eftersom jag har noll koll, om ni ska dit vore det bra om ni bara köper shots och enkla drinkar. Den som ber mig göra något t.ex. "surt" eller "inte för sött" eller "en överraskning" tar en väldigt stor risk.

Hemtenta och limoncello


Idag hade vi presentationer av våra projekt. Det gick väl bra och nu ska vi bara få fixat klart och skickat in den färdiga rapporten. Hemtentan har dessutom kommit ut och jag har suttit med den hela eftermiddagen utan att ha kommit någon vart i princip. Har gjort lite tester på datan vi fick ock filat lite på metod och försökt leta artiklar. Blir så störd på att det ska vara så sjukt svårt att få tag i artiklar. Alla som verkar bra har man inte åtkomst till.
Nu har jag iaf lagt ner pl luggandet för idag och sitter istället och smuttar på limoncellon som mamma och pappa köpte till mig när de va i Italien. Om en timme börjar dessutom bonde! :D
Hann även med en sväng till tornby med Sara och fick fyllt på potatis- och vinförrådet :)
Nu blir det slappning på hög nivå!

Lite ljusare, lite bättre


Har varit hemma på västkusten sen i torsdags och imorgon återvänder jag till Linkan. Är inte så sjukt pepp på höst och skola. Här känns det däremot inte lika jobbigt att hösten är på väg. Här finns alltid havet och landet, fina skogar och naturen. Sen är det ju nice att softa och slippa tänka på tvätt och disk m.m :)
Saknar dock Linus och Gustav. Ska försöka få lite kvalitetstid med lillkatten, så hon inte känner sig bortglömd. Kanske kan lära henne något trick :P
Känns dock bra att jag inte har 150 mil hem som Anton. Han åkte kl 11 imorse och skulle vart framme kl 8 imorgon bitti, men nu var  ju tåget förvånande nog försenat, så det blir väl en aning senare. För mig tar det bara knappt 5 timmar, men det känns långt ibland ändå.

Åh, jag är fett sugen på att skaffa en huuund!

På väg hem


Sitter på bussen till Götet. Är snart framme och är fett trött på att åka buss.
Lillebror är hemma på besök från Piteå, sak bli kul att träffa honom och höra vad han har att berätta.
Igår va vi i stallet och Ulysse va underbar. Gick sjukt bra att få på cavaconen och galopperade på volt gjorde han utan problem varv efter varv under longeringen :)
Känns som att jag knappt varit hemma något alls senaste veckorna. Förra veckan va de kolmården och helgen jobbade jag och all ledig tid spenderades i stallet.
denna veckan har bestått av plugg och projektskrivande, stall, jobb, revisionsarbete och nu är jag på väg till Falkenberg. Hann knappt säga hej då till Linus innan jag åkte för jag fick så bråttom. Tycker lite synd om henne som inte får vara ute så mycket när ingen av oss är hemma :/
Imorgon fyller morfar år, så då blir det väl kalas. Har inga andra planer inför helgen förutom plugg. Måste se till att höra av mig till mina vänner så de får reda på att jag är på besök med :)


Min lilla ponnyhäst


Idag har det varit heldag i stallet. Har ridit en liten sväng på Yawatha både longerat och ridit Ulysse. Försökte mig på några galoppfattningar både under longeringen och under ridningen. Blir lite slängtrav och man känner sig som en liten nybörjare som sitter och studsar runt :) Ulysse va även mycket duktig när vi skulle sätta på cavaconen (något distraherad av godis).
Vi va även i stallet igår och red och pysslade. Imorgon blir det mys med småkillarna och sedan lektion på storkillarna :)





Imorgon blir det även lejonfilm! :D

Mera djur!


Idag har jag varit på möte angående mastersarbetet. Fick några förslag som verkar väldigt spännande.
Nu har vi nyss varit uppe en sväng i safaristallet. Vi fick åka med en djurvårdare in i safariparken och det va awesome! Vi stannade till hos girafferna hur länge som helst och jag fick till och med klappa en :D
Vi kikade lite på lejonen som va väldigt upprörda, då de kände lukten av mat.
Imorgon ska vi kolla lejonmatning igen.
















Bo på zoo


Idag har vi varit runt i parken och spanat lite till. Hängde mest hos tigrarna och lekte lite med en av dom genom glasrutan :) Vi va även på besök i tropikariet, där vi klappade rockor och igelkottfisk och fick se massa spännande djur, som typ sjöhäst som jag tycker är fantastisk! :D
Ikväll har vi käkat pizza och kollat på bonde, vilket va nice. Sen ville jag och Susanna fixa film i biosalongen, men alla va så tråkiga, så vi la ner det.
Imorgon tänkte vi ta oss upp till safariparken och hälsa på :)



Jag leker lite med katten :)




Klappa rocka







Lejon!


Igår observerade vi första matningen och det gick bra. Förutom att en av filmkamerorna la ner efter 40 min. Vi har kikat på filmerna och fått lite data. Nästa observation är inte förrän på fredag så vi har en del tid att gå runt och spana i parken :)
Igår fick vi även bekanta oss med lejonungarna som va helt fantastiska! De är till en början väldigt blyga, men tuffar snabbt till sig och sitter och fräser för att jaga iväg oss. Blev en del brottning och bus också :)
Idag har vi varit nere hos elefanterna och jag och Sara fick följa med på en liten picknick i skogen :) Sedan ägnade våran grupp oss åt att spana lodjursungar!
Igår red jag dessutom Ulysse för första gången :D Sen testade jag Momo eller Moaki eller vad han heter under lektionen. Han va mys :)






Lejonungar




Lodjursunge

Saabloppis


Såg nyss ett väldigt spännande reportage på nyheterna från någon slags saabloppmarknad där man kunde montera av de delar man önskade löpa. Man kan ju undra hur dom fördelar ut reportagen till de olika reportrarna. Han som var reporter för detta inslag verkade ju nöj när han sa "här kan man köpa en mojäng" och höll upp en strålkastare. :P Jag gillart :D

Åter till min appletini :)

RSS 2.0