Animal emotions


Nu sitter vi hemma hos Elina och pluggar. Håller på att skriva om djur och känslor. Spännande men knepigt. Hemma hos Elina finns även en liten hund som far runt och är fantastiskt söt! :D Jag har fruktansvärd träningsvärk i sidorna. Vaknade inatt och kunde inte somna om för att jag hade så ont :/ Känns lite som när jag hade muskelinflammation i somras. Nu ska jag fortsäta skriva.


Softardag


Denna dan har till största del spederats i sängen. Va på 100krsfesten igår och efter 10 öl/cider så tar det emot lite att gå upp dagen efter. Det va iaf riktigt awesome! Hade sjukt skoj med roliga människor och kände mig på topp. Mina fötter svek mig dock efter 7 timmar med klackar. Va ute en promenad i solen med Gustav innan. Riktigt skönt väder. Har dessutom suttit ute och läst i solen en stundm så fräknarna har börjat visa sig :) Nu ska jag återgå till Fringe.


Presentation innan helg


Ska snart iväg till skolan och ha presentation om känsel hos primater. Sen har jag lycksta hitta en person som vill överlåta sitt träningskort, så ska fixa det redan idag. Sjukt bra, eftersom mitt träningskort gick ut igår :P Så det blir en sväng på gymmet efter skolan, sen börjar jag jobba kl 16. Igår sprang jag 7km och det va fett jobbigt. Enligt träningsprogrammet ska jag springa 8km i helgen, får se om det blir imorgon eller söndag. Imorgon har jag planerat att åka ut till stallet och på kvällen är de party, så får bli tidigt på morgonen i så fall.
Igår åkte jag och Elina och handlade. Känns som att jag köpte typ allt jag såg, så nu har vi ett berg av frukt som dessutom mste ätas upp :) Nu ska jag göra mig i ordning för skolan.


Våren


Idag är dag 1 av 100 grymma dagar. Har varit på gymmet efter skolan, så nu är jag seg i armarna. Har suttit och skrivit på vår uppgift som handlar om känsel hos primater. Vi börjar få ihop en del nu, så det blir till att sålla. Det är riktigt fint väder ute, så jag skulle gärna sitta ute och läsa på uteplatsen eller ta en promenad, men det hinner jag ej, för om en halvtimme börjar jag jobba. Har fått min nya telefon idag, så sitter och väntar på att den ska bli fulladdad så jag kan leka med den :)


Mål


Imorgon börjar 100 grymma dagar. Har ju varit igång ett tag med träning mm. Men har satt upp lite mål, så här kommer dom :)

· Huvudmål: Milen under 50 min  – Lopp 28e juni

· Upprätthålla löpträningen och fortsätta köra 3-4 pass i veckan (varierad träning bestående av långpass varierat med intervaller och styrketräning)

· Bli bra på korta distanser och öka min snabbhet (koordinationslopp och fartlekar), samt öva upp mitt löpsteg

· Träna upp spänst och styrka, bli smidig i kroppen

· Trimma musklerna och få en fastare kropp, samt jobba på att stabilisera axlarna (för att minska risken för axelluxation av min redan skadade axel)

· Fortsätta med min nuvarande kosthållning och försöka öka proteinintaget, samt endast äta snask en gång i veckan, likaså med alkohol

· Göra egna, nyttigare livsmedel så mycket som möjligt (t.ex müsli, bröd, juice, smoothie, fika)

 


Häng på du med!


Shiny paw


Linus sitter och tvättar sin tass frenetiskt. Såg just att hon passade på att ta bordet en liten sväng också :P Idag har jag varit i stallet. Började känna mig lite risig imorse igen, så planen va att ta det ganska lugnt, men Thoebe hade massa energi och va inte på sitt bästa samarbetshumör, så jag blev genomsvettig efter bara en kort stund. Han blev dock ännu svettigare, så han fick stå inne inatt. Luz va också fylld av energi och busade runt lite, men cool som hon är så lugnade hon ner sig och det gick hur bra som helst. Min näsa är dock igentäppt nu, så ska försöka kurera mig med lite te. Igår gjorde jag egen müsli. Blev dock lite bränd, men god ändå :) Fick med mig av mammas hemgjorda lemoncurd som är fantastiskt god, så nu blir det lyxfrulle här hemma :) Kanske skulle ta och kolla på någon serie nu.









Prinsen



Tillbaka till Linkan med 5 par skor


Sitter på bussen tillbaka till Linköping. Va lite vemodigt att åka från soliga Falkenberg innan. Hade velat stanna hela veckan ut, men hade redan bokat biljett tillbaka. Tänkte väl på träning och att åka till stallet, men hade varit sjukt nice att vara hemma lite längre. Blir hämtad av Elina på stationen. Riktigt skönt att slippa kånka bort all packning till bussen och sedan från bussen och hem. Har ju råkat shoppa lite mer än planerat under mitt besök. Har ju lite grejer från ge-kås, men att ha 5 par skor med mig tillbaka hade jag inte riktigt räknat med (har dock ett par på mig :) Egentligen får jag väl skylla mig själv, men när Gustav inte kunde möta mig blev jag lite desperat, så jag är tacksam :) Det är iaf fint väder och det ska bli mysigt att träffa kisen och Gustav. Ska försöka övertala mamma och pappa att komma upp och hälsa på snart (fast de va hos oss för bara två veckor sen), men det är roligt och mysigt när de hälsar på :)


Mera shopping


Ja vad gör man när man är ledig. Man kan ha migrän och man kan shoppa. jag har hunnit med båda idag. Va och tränade med pappa imorse och fick migränkänningar så fort vi kom in. Gick tillbaka till bilen och tog en tablett direkt och kunde faktiskt träna, men tog det ganska lugnt. La mig på soffan när jag kom hem och sov en stor del av förmiddagen. Sedan åkte jag och mamma till Varberg. Jag hittade ytterligare två par skor(!) och lite kläder. Köpte snyggbyxor, jeansshorts och en klänning. Aningen fattigare nu, men nöjd ändå. Nu hänger jag framför tvn med mami och papi. Imorgon åker jag tillbaka till Linkan. SKulle gärna stanat här längre, för jag slappnar liksom av helt när jag är här. Men det ska bli skönt att komma tillbaka och hinna utnyttja ledigheten till att fixa lite hemma och gå på lite pass. Tänkte baka och göra egen müsli och knäckebröd. Ska även jobba i helgen och så blir det väl stallet också. Skulle vara skönt att vårstäda lägenheten också :)


Shopping


Idag har jag varit på gekås med mamma. Har köpt massa träningskläder, träningsband, en sportbag och lite andra småprylar. Jag fick dessutom en klocka av mamma som va fräsig :) Köpte även ett par fantastiska pumps i en utav skoaffärerna. De var dock otroligt höga, så det är bara till att börja träna. Vill ju kunna ha höga klackar, eftersom det är sjukt snyggt. Har varit ute och promenerat en sväng med pappa med och sedan hjälpt honom att lasta in pellets. Imorgon får vi se vad det blir. Kanske en tur någonstans med mamma. Är lite sugen på att kika på kläder, men får se. Sitter även och velar om ifall jag ska skaffa en ny telefon. Igår gjorde jag och pappa egen müsli som jag ska försöka göra när jag är tillbaka i Linkan. Ska dessutom försöka göra eget knäckebröd och lemoncurd som mamma har gjort och som är sjukt gott :)


Ledig


Är hemma i Falkenberg på lite lov. igår fyllde pappa år, så vi träffade släkten en sväng. Visade mina bilder från Kenya för farmor och farfar som inte sett dem tidigare. På kvällen va vi hos min faster och farbror och käkade, innan pappa och min farbror skulle iväg på konsert. Vi andra kikade på melodifestivalen och drack vin. Det va trevligt, men jag började känna mig lite smårisig. När jag gick och la mig hade jag feberfrossa och sen vaknade jag mitt inatten av att jag svettades och mådde illa. Nu känns det lite bättre, men har ont i huvudet och börjar känna mig förkyld. Va ju inte riktigt planerat att jag skulle åka hem och bli sjuk, men men. Idag ska jag vila och hoppas att det går över snabbt. Så jag hoppas att jag oh mamma kan komma iväg till ge-kås imorgon och att jag möjligtvis får tid att klippa mig.


Åka buss


Idag har vi haft debatt i skolan. Det va annorlunda och spännande och väldigt ovant, så det va väl lite lamt, men jag är nöjd ändå. Hann med en löprunda innan jag skulle åka med. Nu sitter jag på bussen mot Göteborg. Har läst igenom projektplanen och fått lite funderingar. När jag skulle gå på bussen från ryd kom jag på att jag glömt bestick, så jag skänkte min sallad till Gustav. När jag väntade på andra bussen kom jag dessutom på att jag glömt ta med mig allt mitt smink, så då får det väl bli fulhelg. Well well. Nu ska jag vila en stund :)


Skogalen


Sitter och håller på med min powerpoint. Kunde varit klar för länge sen, men det går ganska segt, speciellt när det finns så mycket annat man kan göra, som att titta på skor :) Har beställt ett par fantastiska pumps. Hoppas att de är bra i storleken och att de är som på bilderna. Får lägga upp egna bilder när de kommit, men det lär väl ta ett litet tag. Idag har vi haft föreläsning om bevarandearbete med sköldpaddor. De va inspirerande. Ska snart iväg på Sh'bam, som jag inte provat innan, så det ska bli spännande. Måste göra klart min powerpoint nu, för ikväll ska jag och Axel käka på hg och ha ett litet möte och sen måste jag packa, för imorgon åker jag hem till kära västkusten :D Men innan det ska jag delta i en debatt och försöka hinna med att springa. Just det, får inte glömma att ta med mig träningsgrejer hem.

Har blivit galet sugen på att skaffa sjöhästar. Vet inte så mycket om dom, men de är ju fantastiska! Är dock fett dyrt och har ingen koll på hur de trivs i fångenskap. Har hittat en spännande krabba jag skulle kunna tänka mig att ha också :)


Skohjälten


Gustav är ganska bäst ibland. Idag när han hade spelat squash så stack han och köpte ett par skor som jag provade när vi va i stan i lördags, men som bara fanns i ett par i min storlek som tyvärr va skavda. Men nu har jag fått dom :D Här får ni en bild på skönheterna:










Ibland får man känna sig grym


Nu har jag skrivit klart min argumenterande text, som inte är så värst argumenterande, men den blev iaf 5 sidor trots att i princip hela dan igår försvann. Så jag är nöjd :) Har börjat med powerpointen och valt ut vilken artikel jag ska läsa till morgondagens seminarium med. Har även hunnit med att ta en promenad i det fantastiska vädret med Elina :)
Intervjun igår kändes jättebra, ja vi va väldigt duktiga allihop, så det är jag nöjd med hur det än går.

Jag hade bestämt att idag skulle vara min vilodag, men jag är sugen på att svettas, trots att mina ben är lite möra. Men kanske ska nöja mig med promenaden och käka lite glass istället, det funkar ju lika bra :P

En sak som inte är lika skoj är att de håller på att såga ner alla träd utanför. Varför vet jag inte, men så har det väl blivit bestämt antar jag :/


Föräldrabesök


Igår kom mamma och pappa hit och Linus så klart :) Mamma och Gustav fick läsa igenom min tenta innan jag skickade in den. Sedan åkte vi till Tornby och där blev det en sväng på ikea och i ikanohuset. Hann även med systemet och maxi. Vi köpte en fantastisk väggklocksvåg, som är som en våg och en klocka samtidigt. Så man kan stå och väga sig och samtidigt se vad klockan är :D Köpte även lite krukor och annat. När vi kom hem lagade pappa och Gustav god mat och så drack vi vin och hade trevligt. Idag åkte vi in till stan och kikade lite. Mamma har haft lite jobbigt att hänge med eftersom hon hoppar på kryckor, men det har gått bra. Mamma och pappa åkte hem tidigare i eftermiddags, för pappa skulle köra vasalopssinning imorgon bitti. Jag har hunnit med en sväng på gymmet och att plantera om alla våra växter i princip, vilket inte är få :P Nu sitter jag och kikar lite på en ny telefon. Blev sugen nu när Gustav köpte ny och pappa har skaffat en han är nöjd med. Jag vill ha en hyfsat billig android som gärna får vara tålig (alltså vatten- och stötsäker). Tar gärna emot tips :)
Nu ska jag fortsätta med min stickning av en halsduk som mamma la över på mig idag :)

RSS 2.0