Åka någonstans


Snart tre veckpr sen vi kom hem från kenya och jag skulle inte ha något emot att resa igen nu. Egentligen räcker det med att åka hem. För just nu är vi på Kolmården och det är gansla segt, eftersom vi har eget arbete i tre dagar och därför håller oss inomhus. Mer än halva kursen har iaf gått och sen har jag bara två kurser kvar denna terminen. Efter det blir det exjobb och sen är tanken att man ska vara "master of science". Imorgon ska vi ha ett litet möte om mitt exjobb och jag hoppas att vi kommer hitta lösningar så att vi kan inkludera de arter vi vill. På torsdag ska vi nog en sväng till safariparken och tropicarium, det blir skoj :)


Shopaholic


Passande nog går filmen en shopaholics bekännelser ikväll. Har shoppat utöver mina tillgångar denna helgen. Men skyller på att jag har haft ett underskott av shopping senaste månaderna och va tvungen att ta igen detta :) Dessutom fick vi oväntat bostadsbidrag och dessutom hljt :) Fett nöjd är jag med mina inköp iaf. Och är inte färdig än för jag har även spanat in ett par snyggingar (skor) som jag måste !
Igår va vi och hämtade soffbord som Emma och Lina va så vänliga att vilja skänka till oss, så nu har vi massa plats för datorer och annat som man kan ha framför tvn :) Nu blir det några avsnitt homeland innan jag behöver sova. Imorgon måste jag vara early bird eftersom vi åker till Kolmården tidigt. Inte alls sugen faktiskt. Vill vara hemma och softa på kvällarna. Dessutom har vi typ ingenting schemalagt i parken, så då känns det ju lite waste att vara där. Men men, bara två veckor kvar.
Jag har börjat undra över en grej.. När lärde man sig egentligen att tycka om vin? och hur gick det till? Händer det bara över en natt? Jag minns för några år sedan när man fick smaka på föräldrarnas och bara tyckte att det va blä. Nu tycker jag det är trevligt att testa och jämföra olika viner och ser fram emot helgerna när man kan dricka ett gott vin till maten. Har till och med börjat lära mig vilka druvor jag gillar. Och det funkar inte längre med vilket vin som helst. När man fått smak för de något godare vinerna så duger inte husets längre. Jaa, vilket mysterium, typ som kaffe. Fast det har jag inte lärt mig dricka än :)




 

Två drinkar jag gjorde i somras

 

 



Långhelg och spännande kväll/natt



Nu är jag hemma från Kolmården. Ska jobba om en stund och sen stannar jag nog kvar och hänger lite på hg, vilket ska bli trevligt. Känner mig lite mysko idag. Vaknade med ont i huvudet och just nu känner jag mig ganska skev, seg och lite yr typ. Tror det är malariatabletterna som gör sig hörda. Tog sista tabletten idag iaf :) Imorgon blir det nog en sväng till stallet, eftersom jag inte varit där innan jul och på kvällen ska jag på födelsedagssittning, nice! Nästa vecka bär det av till kolmården igen, men ska bara vara där måndag-onsdag och sover bara där en natt, eftersom vi åker tillbaka till Linkan för ridlektion på måndag.
Igår kväll bestämde jag och Gustav att vi skulle ha lite lyxmys eftersom vi inte hinner ses så mycket i helgen. Så vi drack lite vin och så testade vi amarula (som btw va riktigt gott), Gustav provade även whiskeyn han köpte på planet och whiskeyn han fick av mig i julklapp. Min fick högsta betyg :) Sen tittade vi på några avsnitt Tintin tills vi somnade för att sedan vakna av Gustavs alarm halv 2. Då klev han upp och hoppade i sina Urf-kläder för att göra hembesök hos några stackars studenter, eftersom de som var deras nollan de året de var Urf, har sin halvtidssittning ikväll (jag jag för övrigt är hovmästare för). Nu ska jag vila mig en smula och kanska städa litegrann, om jag orkar :)


Stora resan - hemma i Sverige


Nu är vi hemma i Sverige efter vår fantastiska resa! :D Det är svårt att fatta vad man egentligen har fått vara med om. Får försöka lägga upp lite bilder när jag är hemma i Linköping igen. Just nu sitter jag på Kolmården. Har kurs här i 4 veckor. Igår fick vi följa med Torsten och undersöka älgen Oskar som hade lite problem med fötterna. Väldigt spännande. Idag ska vi få fälja med till myskoxarna och förhoppningsvis lodjuren!!!! Hade varit så sjukt fantastiskt.

















Kenya!


Ikväll åker vi till Afrika! :D Har nyss tagit min första malariatablett och har inbillade biverkningar :P Har packat, packat om, packat om igen. Vet inte om jag är nöjd ändå. Får kolla över väskan en gång till senare. Måste ladda mobilen och kamerabatterierna m.m. Får vi tillgång till dator tänkte vi försöka uppdatera resdagboken, så håll utkik efter GustavochJohanna där om ni är nyfikna :) Är lite nervös, men fett taggad! :D


RSS 2.0